Hyppää sisältöön
Perennat

Kirjokuunlilja

(Brokfunkia)

Hosta undulata

Kirjokuunliljat

Kirjokuunliljat ovat vihreä-, kelta- tai valkokirjavalehtisiä perennoja, jotka muodostavat kauniita, hillittykasvuisia lehtimättäitä. Violetit, suppilomaiset kukat ovat tertussa lehdistön yläpuolelle nousevissa kukkavanoissa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-50 cm

Värit:

Lila Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kirjokuunliljat

Kirjokuunliljat ovat kestäviä kasveja perennapenkkeihin sekä reunus- ja maanpeittokasveiksi. Ne kasvavat 30-50 cm korkeiksi ja ovat hidaskasvuisia, mutta kiitollisia ja helppohoitoisia perennoja. Kirjokuunliljan epäsäännöllisen kirjavat lehdet ovat aaltoreunaiset ja alapinnalta kiiltävät. Heinä- syyskuussa kukkivat lilat kukat ovat siroja ja noin 4 cm kokoisia.

Kirjokuunliljat viihtyvät sekä aurinkoisella, puolivarjoisalla että varjoisalla kasvupaikalla lajikkeesta riippuen. Aurinkoisella paikalla kasvualustan tulee pidättää erittäin hyvin vettä. Muutoinkin kasvualusta saa olla kosteahko, tuore ja hieman hapahko. Sopiva multa istuttamiseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 30-40cm.

Keväisin suhteellisen myöhään puhkeavien lehtien juurelle levitetään Kekkilä Puutarhamultaa. Vuosittainen kalkitus ei ole välttämätön. Kirjokuunliljat lannoitetaan keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja elo-syyskuussa Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kukkien kuihduttua kukkavanat leikataan pois. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.

Etsi