Hyppää sisältöön
Perennat

Kirjosiniheinä

(Brokbladig blåtåtel)

Molinia caerulea 'Variegata'

Kirjosiniheinä Molinia caerulea 'Variegata'

Kirjosiniheinä on monivuotinen koristeheinä, jonka pystyt lehdet ovat valkoisen ja vihreän pitkittäisraitaiset. Koristeelliset kukkaröyhyt kohoavat korkealle lehdistön yläpuolelle. Syksyllä se saa kelta- tai punaruskean ruskavärin.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-70 cm

Värit:

Limenvihreä Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kirjosiniheinä Molinia caerulea 'Variegata'

Se on monikäyttöinen ja kestävä koristeheinä, joka kasvattaa hitaasti sieviä, tiheitä mättäitä. Sirot lehdet ovat pitkiä ja kapeita. Perennan korkeus on 30-50 cm, kukkivana 70-120 cm. Kasvi kukkii elo-syyskuussa. Parhaimmillaan kirjosiniheinä on pensas- ja perennaryhmissä, kivikoissa ja vesiaiheiden yhteydessä.

Kasvi viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla, kosteahkolla kasvupaikalla. Kasvi on vaatimaton kasvualustan suhteen, kunhan se on kosteutta pidättävää. Se viihtyy parhaiten tuoreessa tai kosteassa, happamassa, hiekkapitoisessa, keskiravinteisessa kasvualustassa. Sen voi istuttaa Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Istutusväli on 40 cm.

Keväisin kirjosiniheinä kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kasvustojen väleihin voidaan levittää Kekkilä Puutarhamultaa. Syksyisin annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa talvehtimisessa.

Kasvustoa voidaan siistiä keväällä leikkaamalla.

Kirjosiniheinää lisätään jakamalla keväisin muutaman vuoden ikäisestä lähtien. Jakaminen on helpointa tehdä keväällä, kun kasvustot on leikattu.

Etsi