Hyppää sisältöön
Perennat

Konnanlilja

(Skuggliljesläktet)

Tricyrtis hirta

Konnanlilja tricyrtis raspberry mousse

Konnanliljat ovat Japanista kotoisin olevia perennoja, joilla on erikoiset, tähtimäiset, orkideatyyppiset kukat. Lehdet ovat tummanvihreitä, suippomaisia ja kapeita.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

45-60 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Konnanlilja tricyrtis raspberry mousse

Eksoottiset lilja ja karvakonnanlilja kasvavat 45-60 cm korkeiksi. Ne ovat pystykasvuisia, helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Kukat ovat terttuina lehdellisissä varsissa. Lajikkeesta riippuen kukat voivat olla valkoisia, punaisia, keltaisia tai eri värein pilkullisia. Kasvi kukkii elo-syyskuussa. Lajikkeella ’Raspberry Mousse’ on vadelmanpuna-valkokirjava kukinto.

Liljat ovat puolivarjoisan tai varjoisan ja kostean paikan kasveja. Luontaisesti metsässä kasvavat liljat suosivat viileänvarjoisaa kasvupaikkaa. Kasvualustan tulee olla tuore, kostea ja läpäisevä sekä runsasravinteinen. Ne eivät siedä talvimärkyyttä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 30 cm.

Keväisin ne kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Lannoita syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, se parantaa ensi vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kasville annetaan kasvurauha, se ei pidä siirtämisestä. Ne eivät kestä kilpailua, joten sitä ei kannata istuttaa vahvakasvuisten perennojen joukkoon. Ne kastellaan kuivina kausina. Se saattaa tarvita tuennan. Kasvi on suojattava etanoilta.

Erikoinen perenna kannattaa suojata maan jäädyttyä Kekkilä Talvisuojalla.

Etsi