Hyppää sisältöön
Perennat

Konnanlilja

(Skuggliljesläktet)

Tricyrtis

Konnanlilja tricyrtis raspberry mousse

Konnanliljat ovat Japanista kotoisin olevia perennoja, joilla on erikoiset, tähtimäiset, orkideatyyppiset kukat. Lehdet ovat tummanvihreitä, suippomaisia ja kapeita.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

45-60 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Konnanlilja tricyrtis raspberry mousse

Eksoottiset konnanliljat kasvavat 45-60 cm korkeiksi. Ne ovat pystykasvuisia, helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Kukat ovat terttuina lehdellisissä varsissa. Lajikkeesta riippuen kukat voivat olla valkoisia, punaisia, keltaisia tai eri värein pilkullisia. Kasvi kukkii elo-syyskuussa. Karvakonnanliljan lajikkeella ’Raspberry Mousse’ on vadelmanpuna-valkokirjava kukinto.

Konnanlilja on puolivarjoisan tai varjoisan ja kostean paikan kasvi. Luontaisesti metsässä kasvava laji suosii viileänvarjoisaa kasvupaikkaa. Kasvualustan tulee olla tuore, kostea ja läpäisevä sekä runsasravinteinen. Se ei siedä talvimärkyyttä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 30 cm.

Keväisin konnanlilja kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Lannoita syksyisin Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, se parantaa ensi vuoden kukintaa ja auttaa talvehtimisessa.

Kasville annetaan kasvurauha, se ei pidä siirtämisestä. Se ei kestä kilpailua, joten sitä ei kannata istuttaa vahvakasvuisten perennojen joukkoon. Kastellaan kuivina kausina. Saattaa tarvita tuennan. Kasvi on suojattava etanoilta.

Erikoinen perenna kannattaa suojata maan jäädyttyä Kekkilä Talvisuojalla.

Etsi