Hyppää sisältöön
Yrtit ja vihannekset

Lehtiselleri, varsiselleri

(blekselleri)

Apium graveolens var. Dulce

Lehtiselleri Varsiselleri

Lehtiselleri on vihannes, jota kutsutaan myös varsiselleriksi ja se on juurisellerin muunnos. Lehtiselleri kasvattaa mehevät, paksut lehtiruodit ja lehtilavat. Väriltään lehtiselleri on vaaleanvihreä ja maultaan makeahko ja mukulaselleriä miedompi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-50 cm

Värit:

Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lehtiselleri Varsiselleri

Lehtiselleri, varsiselleri eli ruotiselleri kasvaa 30-50 cm korkeaksi salaattivihannekseksi. Lehtiruodit ovat 1-2 cm leveitä ja niiden päässä olevat lehdet tummanvihreitä ja liuskaisia. Helppohoitoinen, mutta kasvatusaika on pitkä.

Se sopii raakana ja paloiteltuna salaatteihin ja dippivihannekseksi. Kypsennettynä se sopii keittoihin, kastikeisiin, risotto-, wokki- ja pataruokiin. Sellerin hentoja lehtiä voi käyttää salaatteihin ja koristeluun.

Se viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Se menestyy hyvin lannoitetussa, multavassa kivennäismaassa. Sopiva multa on Kekkilä luonnonmukainen Puutarhamulta. Istutusväli on 30 cm.

Koska sen kasvuaika on pitkä, sen taimet esikasvatetaan kylvämällä siemenet maaliskuun alkupuolella Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan. Taimet koulitaan Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan ja kasvatetaan valoisalla ikkunalla. Lannoita taimia Kekkilä Taimilannoitteella. Valmiita taimia voi ostaa puutarhamyymälästä.

Lehtisellerin kasvualusta kunnostetaan Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhamullalla, Kekkilä Puutarhakalkilla ja Kekkilä luonnonmukaisella Kasvimaalannoitteella.

Taimet istutetaan vasta kesäkuussa ulos. Selleriä kastellaan etenkin loppukesällä runsaasti. Sen  kasvuaika on noin 200-240 päivää. Se on korjuuvalmis, kun ruodit ovat mureita ja helposti katkeavia.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.