Hyppää sisältöön
Perennat

Mirrinminttu

(Kantnepeta)

Nepeta x faassenii

Mirrinminttu nepeta x faassenii

Mirrinminttu on pensasmainen, tuoksuvalehtinen, sinikukkainen perenna. Se on hyvä reunakasvi perenna- ja kivikkoryhmiin, polun tai käytävän varrelle. Sen on tuoksunsa ja runsaan kukintansa ansiosta perhosten suosima kasvi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-60 cm

Värit:

Sininen Lila Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Mirrinminttu nepeta x faassenii

Se kasvattaa rehevän, 25-60 cm korkean kasvuston. Sen tiivis kasvusto tukahduttaa rikkakasvit alleen hyvin. Sen lehdet ovat keihäsmäisiä, sahalaitaisia ja harmahtavia. Kukat ovat pieninä terttuina lehtihangoissa. Laventelinsininen kukinta saattaa kestää Etelä-Suomessa toukokuun lopulta syksyyn. Nimensä mukaisesti kissat pitävät kasvin tuoksusta. Se on helppohoitoinen ja kestävä perenna, kun kasvualusta on läpäisevä ja lumipeite suojaa sitä.

Viihtyy aurinkoisella, kuivalla, hiekkapitoisella, keski-tai runsasravinteisella, hyvin ojitetulla kasvupaikalla. Se ei siedä talvimärkyyttä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 30-40 cm välein.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elo-syyskuussa annetta Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Sen kukinta saattaa uusiutua, jos kukkavarret leikataan heti kukinnan jälkeen. Syyskukinnan versot leikataan pois vasta talven jälkeen ennen uuden kasvun alkua.

Vähälumisilla paikoilla kasvustot voidaan maan jäädyttyä suojata Kekkilä Talvisuojalla tai havuilla ja kuivilla lehdillä. Talvisuoja poistetaan taimien ympäriltä keväällä ja käytetään maanparannukseen.

Se jaetaan tarpeen vaatiessa keväällä. Se leviää myös jonkin verran itse siemenistä.

Mirrinminttua kannattaa kokeilla myös aurinkoisilla paikoilla ruukuissa kesäkukkien tapaan käytettynä tai niiden kanssa yhdisteltynä. Ruukkujen pohjalle laitetaan kerros Kekkilä Ruukkusoraa ja ne täytetään Kekkilä Kesäkukkamullalla. Istutuksia kastellaan kohtuullisesti, mirrinminttu kestää mullan ajoittaisen kuivahtamisen. Se kukkii ruukuissa hyvin pitkälle syksyyn. Talveksi kasvit siirretään maahan talvehtimaan.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.