Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Neitobegonia

(Hängbegonia)

Begonia Pendula-ryhmä

Neitobegonia Begonia Pendula-ryhmä Kekkilä

Neitobegonia eli karjalanneito on mukulabegonioihin kuuluva, rentoversoinen kesäkukka. Neitobegonia on runsaasti kukkiva ja perinteisesti yksi suosituimmista kesän amppelikasveista, mutta se sopii myös suurten ja korkeiden ruukkujen reunuskasviksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30 cm

Värit:

Punainen Oranssi Ruusunpunainen Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Neitobegonia Begonia Pendula-ryhmä Kekkilä

Neitobegonian rennot, riippuvat versot kasvavat lajikkeesta riippuen 30-50 cm pitkiksi. Sen versot kantavat alaspäin katsovia kukkia, jotka voivat olla yksinkertaisia tai kerrottuja. Värit vaihtelevat valkoisen, keltaisen, kirkkaan oranssin ja punaisen sävyissä. Tutuimmalla lajikkeella on lohenväriset kukat. Neitobegonian lehdet ovat vaalean tai tummanvihreitä, kapeita ja muodoltaan vinoja.

Neitobegonia viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisella tai varjoisella paikalla. Tärkeintä on, että paikka on tuulensuojainen. Tuulisella paikalla ryöppyävän runsaat kukat ovat vaarassa varista. Neitobegonia viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa kasvualustassa, kuten Kekkilä Kesäkukkamullassa tai Kekkilä Ruukkuviljelymullassa. Istutusväli on 30 cm.

Neitobegoniaa kastellaan tasaisesti. Se sietää hetkellisesti kuivuutta, mutta ei jatkuvaa märkyyttä. Kasvia lannoitetaan kerran viikossa Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Neitobegoniat kannattaa laittaa ulos vasta, kun hallanvaaraa ei ole, sillä ne eivät pidä kylmästä.

Sateisina kesinä runsas- ja kerrottukukkaiset neitobegoniat on hyvä pitää katoksen alla, sillä runsaiden sateiden seurauksena kukat kärsivät ja ruukkuihin saattaa jäädä vettä, joka mädännyttää juuret. Kuihtuneet kukat poistetaan. Neitobegonian voi talvettaa 12 – 15-asteisessa ja valoissa paikassa.

.

 

Neitobegoniaa voi kasvattaa itse mukuloista. Mukulat istutetaan helmi-maaliskuussa Kekkilä Taimimultaan tai Kekkilä Kesäkukkamulta siten, että mukulan yläpinta jää mullan pinnan tasolle. Taimia kastellaan ja lannoitetaan tasaisesti.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.