Hyppää sisältöön
Luonnonkasvit

Peurankello

(Toppklocka)

Campanula glomerata

Peurankellon Campanula glomerata kukka Peurankello Campanula glomerata

Peurankello on luonnonvarainen niittykasvi, joka sopii luonnonmukaisiin puutarhoihin ja kukkiviin perennaryhmiin. Peurankellon isot, tummansiniset tai valkoiset, kellomaiset kukat ovat tiheästi tertuissa ja kukkivat kesä-heinäkuussa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40-80 cm

Värit:

Sininen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Peurankellon Campanula glomerata kukka Peurankello Campanula glomerata

Peurankello on pystykasvuinen, 20-80 cm korkea monivuotinen kukka. Sen alalehdet ovat kookkaita, himmeän tummanvihreitä, karvaisia, herttamaisia ja kasvavat ruusukkeena, ylälehdet ovat suikeita.

Leviää voimakkaasti maanalaisilla rönsyillä täyttäen nopeasti taimivälit. Peurankellot ovat erittäin kestäviä ja terveitä perennoja. Viihtyvä aurinkoisella paikalla, mutta kukkivat melko hyvin myös puolivarjossa.

Menestyvät parhaiten vettäläpäisevässä, ravinteikkaassa ja kalkkipitoisessa maassa. Sopiva multa niiden istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 40 cm välein.

Keväisin peurankellot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kasvukauden aikana peurankello pitää runsaasta kastelusta ja se pidentää kukintaa. Loppukesällä tai alkusyksyllä annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Kuihtuneet kukat leikataan pois, ja myös kukkavarret kukinnan päättyessä. Niityillä ja luonnonmukaisissa puutarhoissa peurankellon annetaan kuitenkin siementää ja levitä. Etanat saattavat olla riesana. Kasvit voi suojata etanoilta käyttämällä niiden juurilla hiekkapitoista katetta.

Peurankelloa lisätään jakamalla taimet keväällä tai loppukesästä.

Kestävä leikkokukka.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.