Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Puistosyreeni ’Tammelan kaunotar’

Syringa x henryi

Puistosyreeni ’Tammelan Kaunotar’ kukkii kookkain, pystyin ja puhtaan valkoisin kukinnoin.

Puistosyreenit ovat villasyreenin ja unkarinsyreenin risteymiä. Lajike ’Tammelan Kaunotar’ on peräisin Tammelasta. Puistosyreeni kasvaa pystykasvuisena ja ryhdikkäänä, kookkaana pensaana tai rungollisena pikkupuuna. ’Tammelan Kaunotar’ kukkii kookkain, pystyin ja puhtaan valkoisin kukinnoin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

300-400 cm

Värit:

Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VI

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Puistosyreeni ’Tammelan Kaunotar’ kukkii kookkain, pystyin ja puhtaan valkoisin kukinnoin.

Puistosyreenit ovat kestäviä ja helppohoitoisia puutarhan kukkivia koristepensaita. Valitse kasvupaikaksi aurinkoinen paikka, mutta puistosyreeni menestyy myös hajavalon paikalla puolivarjossa. Maan on hyvä olla kuohkeaa, ravinteikasta ja vettä läpäisevää, mutta puistosyreeni selviää myös vähän vaatimattomammassa maassa, joskin kasvu ei ole yhtä rehevää. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Puutarhamulta.

Puistosyreenejä kasvatetaan usein yksittäiskasveina tai kukkivana aidanteena, mutta yhtä hyvin kolmen kappaleen ryhmänä ja istutusalueiden kukkivana ja vehreänä taustakasvillisuutena.

Lannoita keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja kalkitse säännöllisesti Kekkilä Puutarhakalkilla. Syreenit kukkivat edellisvuoden versoilla. Keväisellä leikkauksella menetetään kukintaa, mutta itse pensas kestää myös kevätleikkausta. Yleensä syreenejä leikataan kukinnan jälkeen, jolloin poistetaan vanhoja, risuuntuneita ja huonokuntoisia oksia.

Syreenit saa myös olla aika lailla taudeilta ja tuholaisilta rauhassa.

Etsi