Hyppää sisältöön

Puistosyreeni

Syringa x henryi

Puistosyreeni on voimakaskasvuinen ja kasvaa pystykasvuisena ja ryhdikkäänä, kookkaana pensaana tai rungollisena pikkupuuna. Kukat ovat liilat ja voimakkaasti tuoksuvat.

Puistosyreenit ovat villasyreenin ja unkarinsyreenin risteymiä. Puistosyreeni on voimakaskasvuinen ja kasvaa pystykasvuisena ja ryhdikkäänä, kookkaana pensaana tai rungollisena pikkupuuna. Kukat ovat liilat ja voimakkaasti tuoksuvat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

300-500 cm

Värit:

Lila

Kukinta-aika:

Alkukesä, Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VII

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Puistosyreeni on voimakaskasvuinen ja kasvaa pystykasvuisena ja ryhdikkäänä, kookkaana pensaana tai rungollisena pikkupuuna. Kukat ovat liilat ja voimakkaasti tuoksuvat.

Puistosyreenit ovat kestäviä ja helppohoitoisia puutarhan kukkivia koristepensaita. Valitse kasvupaikaksi aurinkoinen paikka, mutta puistosyreeni menestyy myös hajavalon paikalla puolivarjossa. Maan on hyvä olla kuohkeaa, ravinteikasta, kalkittua ja vettä läpäisevää, mutta puistosyreeni selviää myös vähän vaatimattomammassa maassa, joskin kasvu ei ole yhtä rehevää.

Puistosyreenejä kasvatetaan usein yksittäiskasveina tai kukkivana aidanteena, mutta yhtä hyvin kolmen kappaleen ryhmänä ja istutusalueiden kukkivana ja vehreänä taustakasvillisuutena. Kukinta ajoittuu myöhäisempään aikaan kuin pihasyreeneillä eli kesä-heinäkuulle.

Lannoita keväisin Kekkilän Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja kalkitse säännöllisesti Kekkilä Rakeisella kalkilla. Syreenit kukkivat edellisvuoden versoilla. Keväisellä leikkauksella menetetään kukintaa, mutta itse pensas kestää myös kevätleikkausta. Yleensä syreenejä leikataan kukinnan jälkeen, jolloin poistetaan vanhoja, risuuntuneita ja huonokuntoisia oksia. Varsinaista leikkaustarvetta puistosyreenillä ei ole.

Syreenit saa myös olla aika lailla taudeilta ja tuholaisilta rauhassa.

Etsi