Hyppää sisältöön
Perennat

Sinileimu

(Blåflox)

Phlox divaricata

Sinileimu Phlox divaricata

Sinileimu on matala, lamoavasti eli maanmyötäisesti kasvava perenna. Se kukkii kauniisti ja runsaasti kesä-heinäkuussa vaaleansinililoin, tähtimäisin ja leimuntuoksuisin kukin. Sinileimu sopii kivikkoryhmiin, reunuskasviksi perennaistutuksiin ja tuoksupuutarhoihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

Vaaleansininen Lila

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Sinileimu Phlox divaricata

Sinileimu on rentokasvuinen perenna. Se kasvaa 20-30 cm korkeaksi. Ainavihannat lehdet ovat leveänsoikeita ja näyttäviä. Tuuhea kukinto on kerrannaisterttu, jossa on 10-20 vaaleansinililaa, 2-3 cm leveää kukkaa. Perenna on melko kestävä. Kestävyyttä parantaa maan läpäisevyys ja talvisuojaus.

Viihtyy parhaiten puolivarjoisessa kasvupaikassa. Se menestyy kosteutta pidättävässä, ravinteikkaassa kasvualustassa. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta.

Kasvi ei siedä talvimärkyyttä, joten pohjamaan läpäisevyyttä voidaan parantaa Kekkilä Ruukkusoralla tai Kekkilä Hiekoitus- ja puutarhamurskeella. Taimien istutusetäisyys on 35 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elokuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa perennan talvenkestävyyttä. Vähälumisilla alueilla kasvustot suojataan havuilla.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.