Hyppää sisältöön
Perennat

Sinileimu

(Blåflox)

Phlox divaricata

Sinileimu Phlox divaricata

Sinileimu on matala, lamoavasti eli maanmyötäisesti kasvava perenna. Se kukkii kauniisti ja runsaasti kesä-heinäkuussa vaaleansinililoin, tähtimäisin ja leimuntuoksuisin kukin. Sinileimu sopii kivikkoryhmiin, reunuskasviksi perennaistutuksiin ja tuoksupuutarhoihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

Vaaleansininen Lila

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Sinileimu Phlox divaricata

Sinileimu on rentokasvuinen perenna. Se kasvaa 20-30 cm korkeaksi. Ainavihannat lehdet ovat leveänsoikeita ja näyttäviä. Tuuhea kukinto on kerrannaisterttu, jossa on 10-20 vaaleansinililaa, 2-3 cm leveää kukkaa. Perenna on melko kestävä. Kestävyyttä parantaa maan läpäisevyys ja talvisuojaus.

Viihtyy parhaiten puolivarjoisessa kasvupaikassa. Se menestyy kosteutta pidättävässä, ravinteikkaassa kasvualustassa. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta.

Kasvi ei siedä talvimärkyyttä, joten pohjamaan läpäisevyyttä voidaan parantaa Kekkilä Ruukkusoralla tai Kekkilä Hiekoitus- ja puutarhamurskeella. Taimien istutusetäisyys on 35 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elokuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa perennan talvenkestävyyttä. Vähälumisilla alueilla kasvustot suojataan havuilla.

Etsi

Loppuvuoden tilaukset

Tee tämän vuoden verkkokauppa ja tukkutilaukset viimeistään 11.12., jolloin toimitukset ehtivät ennen joulun pyhiä.

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi