Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Syyskellokanerva

(Höstljung)

Erica gracilis

Syyskellokanerva Erica gracilis

Syyskellokanervat ovat yksivuotisena syysistutuksissa käytettäviä ruukkukasveja. Ne ovat tiheäversoisia ja tuuheita kanervakasveja, joiden pienet, kellomaiset, valkoiset, ruusun- tai tiilenpunaiset kukat kasvavat neljän kukan ryhmissä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-40 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Syksy

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Syyskellokanerva Erica gracilis

Syyskellokanervat ovat yleensä 25-40 cm korkeita ruukkukasveja. Puuvartiset versot ovat ohuet ja runsasoksaiset. Tummanvihreät lehdet ovat neulasmaisia ja lyhyitä. Erilaisia jalostettuja tai värjättyjä muotoja on paljon. Syyskellokanervaa käytetään myöhäissyksyn istutuksissa, amppeleissa ja haudoilla. Kuivuneet ja jäätyneet kukat säilyvät versoissa talven.

Syyskellokanervat myydään osittain tai täysin kukkivina, joten valo-olosuhteisella ei ole suurtakaan merkitystä niiden menestymiselle. Nuppuiset kanervat avautuvat parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella, lämpimällä paikalla, jossa ne viihtyvät luonnossakin. Jotta syyskellokanervat kestäisivät koko talven koristeellisina, ne kannattaa sijoittaa lumelta suojaiseen paikkaan. Luontaisesti kanervat viihtyvät happamassa, hiekkaisessa kasvualustassa. Kausikasveiksi hankitut syyskellokanervat voi istuttaa Kekkilä Kesäkukkamulta, jossa kanervien vedensaanti on tasaista mullan sisältämien kastelukiteiden vuoksi.

Syyskellokanervaa kastellaan säännöllisesti ja tasaisesti koko syksyn ajan, multa saa välillä kuivahtaa kevyesti. Silloin kukat säilyvät paremmin. Huolehditaan kuitenkin, että ylimääräinen vesi pääsee valumaan ruukusta pois, etenkin jos ruukku on taivasalla. Kestävyyttä parantaa, jos kellokanervan voi istuttaa suojaan syyssateilta. Kanervan kastelu lopetetaan, kun sekä yöllä että päivällä on pakkasta.

Etsi