Hyppää sisältöön
Perennat

Tarhasyysvuokko

(Stor höstanemon)

Anemone x hybrida

Tarhasyysvuokko Anemone x hybrida kukka Tarhasyysvuokko Anemone x hybrida

Tarhasyysvuokot ovat yksi kauneimmista ja myöhäisemmistä syyspuutarhan kukkivista perennoista. Vuokkomaiset, melko suuret kukat voivat olla purppuranpunaisia, vaaleanpunaisia tai valkoisia. Lehdet ovat suuret, kolmisormiset ja himmeänvihreät.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-80 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Syksy

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tarhasyysvuokko Anemone x hybrida kukka Tarhasyysvuokko Anemone x hybrida

Tarhasyysvuokko kasvaa lajikkeesta riippuen 30-80 cm korkeiksi. Ruusukkeen muodostavat lehdet ovat kolmisormisia ja leveäliuskaisia, lehdet ja lehtiruodit karvaisia. Monivartinen kasvusto kasvaa ajan mittaan tuuheaksi. Se kasvattaa vahvan, syvälle tunkeutuvan vaakasuoran maavarren. Se saattaa kasvaa ensin hitaasti, mutta se muodostaa juuriversoja, joten vuosien myötä kasvi voi levitä laajaksikin kasvustoksi.Kasvi kukkii kookkain, 4-7 cm levyisin kukin. Kukissa on keltainen keskusta.

Kasvit viihtyy suojaisalla, aurinkoisella ja parhaiten puolivarjoisella kasvupaikalla. Kuivuudessa ja paahteessa kukinta-aika jää lyhyeksi. Maaperän tulee olla kuohkea ja kalkittu, runsasravinteinen vettäläpäisevä, syvämultainen ja mielellään savipitoinen hiekkamulta. Se on hieman vaatelias oikean kosteuden suhteen, joten oikeaan kasvualustaan kannattaa kiinnittää huomiota. Oikeanlainen multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on lajikkeesta riippuen 20-35 cm.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvi ei siedä kuivuutta muttei myöskään liiallista märkyyttä, etenkään talvella. Kasvustoja kastellaan, etenkin jos kukinta-aikaan on kuivaa.

Alkusyksystä tarhasyysvuokko lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä vahvistaa kasvustoa talven varalle. Maan jäädyttyä kasvustot suojataan Kekkilä Talvisuojalla ja havuilla. Hyvin ojitettu maa parantaa talvenkestävyyttä.

Tarvasyysvuokolle tulee antaa kasvurauha, sillä se ei pidä siirtelystä eikä sitä välttämättä tarvitse uudistaa jakamalla ja uudelleenistuttamalla. Tarhasyysvuokkoa lisätään keväällä jakamalla tai juuripistokkaista.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.