Hyppää sisältöön
Perennat

Vahasara

(Slankstarr)

Carex flacca

Vahasara Carex flacca

Vahasara on monivuotinen koristeheinä, jolla on sinivihreät kauniisti kaartuvat lehdet ja punaruskea koristeellinen tähkäkukinto kesä-heinäkuussa. Perenna kasvaa 20-50 cm korkeaksi.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-50 cm

Värit:

Tummanvioletit lehdet Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Vahasara Carex flacca

Kasvin lehdet ovat kapeita, 3 – 6 mm leveitä, litteitä ja harmaan- tai sinivihreitä. Se kasvaa luonnonvaraisena Ahvenanmaalla ja harvinaisena lounaisimmassa Manner-Suomessa. Se on melko kestävä perenna. Se sopii kivikko- ja koristeheinäryhmiin sekä havu-ja pensasryhmiin.

Viihtyy hyvin sekä täydessä auringossa, että kevyessä varjossakin. Kasvualustan tulee olla tuore tai kosteahko, 30-40 cm syvä multamaa. Vahasara ei viihdy aivan kuivalla kasvupaikalla, joten kivikoihin istutettuna paikka saa olla syvämultainen. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 30 cm.

Se leikataan alas keväällä. Kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Elo-syyskuussa vahasara lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä parantaa sen talvenkestoa. Maan jäädyttyä sen juurelle voi levittää Kekkilä Talvisuojaa.

Se lisätään jakamalla kasvustoa kukinnan jälkeen.

Etsi