Hyppää sisältöön
Perennat

Vahasara

(Slankstarr)

Carex flacca

Vahasara Carex flacca

Vahasara on monivuotinen koristeheinä, jolla on sinivihreät kauniisti kaartuvat lehdet ja punaruskea koristeellinen tähkäkukinto kesä-heinäkuussa. Perenna kasvaa 20-50 cm korkeaksi.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-50 cm

Värit:

Tummanvioletit lehdet Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Vahasara Carex flacca

Kasvin lehdet ovat kapeita, 3 – 6 mm leveitä, litteitä ja harmaan- tai sinivihreitä. Se kasvaa luonnonvaraisena Ahvenanmaalla ja harvinaisena lounaisimmassa Manner-Suomessa. Se on melko kestävä perenna. Se sopii kivikko- ja koristeheinäryhmiin sekä havu-ja pensasryhmiin.

Viihtyy hyvin sekä täydessä auringossa, että kevyessä varjossakin. Kasvualustan tulee olla tuore tai kosteahko, 30-40 cm syvä multamaa. Vahasara ei viihdy aivan kuivalla kasvupaikalla, joten kivikoihin istutettuna paikka saa olla syvämultainen. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 30 cm.

Se leikataan alas keväällä. Kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Elo-syyskuussa vahasara lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä parantaa sen talvenkestoa. Maan jäädyttyä sen juurelle voi levittää Kekkilä Talvisuojaa.

Se lisätään jakamalla kasvustoa kukinnan jälkeen.

Etsi

Loppuvuoden tilaukset

Tee tämän vuoden verkkokauppa ja tukkutilaukset viimeistään 11.12., jolloin toimitukset ehtivät ennen joulun pyhiä.

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi