Hyppää sisältöön

Kasvihuoneen sadonkorjuujuhlat

Bloggaaja Jonna Kivilahden ihastuttavassa kasvihuoneessa vietettiin sadonkorjuun juhlaa elokuun lämpimissä illoissa.

Teksi ja kuvat: Jonna Kivilahti / Mrs. Jones

Ihana sadonkorjuu

Jonna Kivilahden kasvihuoneessa kypsyi loppukesästä monenmoista herkkua ja sadonkorjuun aika ja elokuun lämpimmät illat houkuttelivat illanvieettoon. Illanvieton miljöönä toimi Jonnan ihastuttava kasvihuone, jonne hän kantoi pöydän ja josta keräsi kauniille vadille kauden satoa: tomaatteja, yrttejä, paprikoita ja zuccineja. Herkutteluun hän valmisti myös gluteenittoman tomaattipiirakan, joka uunin sijaan valmistui pizzauunissa foliovuoassa. Jonnan ohjeen löydät tästä artikkelista.

Kasvihuoneen yrtit kasvavat Viherlaatikossa ja hyötykasvipuutarhan multana toimii Puutarhamulta. Viherlaatikoiden multapinnat on katettu Kasvimaakatteella ja hyötykasvipuutarhan ympärille Jonna levitti Hiilenmustaa Koristekatetta.

Jonnan Gluteeniton Tomaattipiirakka

Näitä tarvitset:

  • Gluteeniton pakastepiirakkapohja  ( tai tavallinen piirakkapohja)
  • 3 rkl Dijon-sinappia
  • 200 g juustoraastetta, nyt käytin osan mozzarellaraastetta ja osan Västerbotten-juustoraastetta
  • 5-6 tomaattia viipaleina
  • päälle yrttejä tai yrttimaustetta esim. Provencale yrttisekoitusta tai Herbes de Provence-sekoitusta

Valmistusohje:

Sulata gluteeniton piirakkataikina ja levitä se vuokaan. Levitä lusikalla päälle 3 rkl Dijon-sinappia. Lisää juustoraaste. Asettele viipaloidut tomaatit juustoraasteen päälle ja mausta yrttimausteella.  Halutessasi voit lisätä ripauksen suolaa. Paista noin 35 minuuttia uunissa 200 asteessa tai pizzauunissa noin 20 minuuttia jälkilämmössä kääntäen piirakkaa.

Tutustu myös Jonnan Instagramiin @jonnakivilahti sekä blogiin.

Etsi