Hyppää sisältöön

Mullan uudet ihmeaineet

Kasvaakseen hyvin, juuristo tarvitsee parhaan mullan, josta ponnistaa. Mullan uudet ihmeaineet sammal, biohiili ja Kekkilä JuurivoimaTM -humusyhdiste parantavat huomattavasti kasvien kasvua ja auttavat kasvien hoitajaa.

Sammal helpottaa kasvien hoitoa

Sammal on täysin luonnollinen, kotimainen raaka-aine, jolla on monia hyviä ominaisuuksia kasvien kannalta. Sammal helpottaa kastelua ja vähentää ylikastelun vaaraa. Sillä on kyky imeä itseensä runsaasti kosteutta, ja multaan sekoitettuna se toimii erinomaisena vesivarastona.

Sammalessa on suuri ilmatila, joka hyödyttää juuriston kasvua. Sammalen lisäksi joukossa on aina hieman karkeaa ainesta, joka tuo multaan entisestään hyvää rakennetta ja ilmatilaa. Se edistää myös kasvien terveyttä. Sillä on antimikrobisia ominaisuuksia, ja se torjuu haitallisten eliöiden ja homeiden kasvua.

Sammalta on lisätty uutuustuotteisiin Kekkilä Hortensiamultaan, Ruukkuviljelymultaan ja Tomaattimultaan.

Luonnonsammal

Biohiili parantaa mullan ominaisuuksia

Biohiili on kuivatislaamalla mistä tahansa eloperäisestä aineesta valmistettua hiiltä. Kekkilä käyttää tuotteissaan kotimaista puusta valmistettua, testattua ja tutkittua kasvualustoihin suunniteltua kotimaista biohiiltä.

Biohiili parantaa maan rakennetta ja siten mikrobien elinmahdollisuuksia. Se luo maan pieneliöille hyvät olosuhteet ja tarjoaa niille ravintoa. Mikrobit eivät sinällään pysty hyödyntämään biohiiltä – vaan hiilen huokoisuuden ansiosta siihen imeytyviä eloperäisiä ravinteita.

Biohiili toimii mullan ”ravinnepankkina” ja estää ravinnehävikkiä.  Se pystyy imemään kokonsa nähden paljon ravinteita. Vapauttaessaan niitä hitaasti kasvien käyttöön, se vähentää lannoittamisen tarvetta. Se parantaa kasvien kasvua, ja siten ilmakehän hiilidioksidin sitoutumista. Biohiileen on sitoutunut sen raaka-aineena käytetyn puun kasvaessa hiiltä – ja sen valmistusmenetelmä kuivatislaus sitoo hiilen pysyvään muotoon maaperässä.

Biohiili tasaa kasteluntarvetta etenkin ruukuissa, laatikoissa ja amppeleissa, sillä se varastoi vettä ja toimii kastelukiteen tavoin. Sitä on lisätty uuteen luonnonmukaiseen Kekkilä Ruukkuviljelymultaan.

Kekkilä Ruukkuviljelymulta kesäkukat ja vihannekset istuttaminen

Kekkilä JuurivoimaTM -humusyhdiste parantaa tutkitusti kasvien kasvua

Parhaan kasvutuloksen aikaansaamiseksi Kekkilä lisää luonnollisia juuriston aktiivisuuden lisääjiä, humusyhdisteitä, hienoimpiin multaseoksiinsa. Humusyhdisteet ovat täysin luonnonmukaisia, ja niiden toimivuus on osoitettu laajoilla kasvatuskokeilla ja ammattiviljelykäytössä.

Humusyhdisteet ovat täysin luonnonmukaisia aineita, joita multa ja turve luonnostaankin sisältävät. Ne ovat muodostuvat orgaanisesta aineksesta niidenmaatuessa vuosituhansien aikana. Tästä maatuneesta ja aineksesta uutetut humusyhdisteet (Humic acids) parantavat maan fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia.

Humusyhdisteet parantavat tutkitusti kasvien juurtumista ja ravinteiden ottoa. Pienen taimen kasvu suureksi ja vahvaksi saa voimansa hyvin kehittyvästä juuristosta. Kun juuret voivat hyvin, koko kasvi kukoistaa ja voi hyvin.

Lukuisissa kasvatuskokeissa on näytetty toteen, että humusyhdistelisällä parannetussa mullassa kasvaneilla kasveilla on nopeampi juuriston kehitys, vahvempi juuristo, nopeampi kasvu, enemmän lehtiä, silti tasainen ja tanakka kasvu sekä aikaisempi ja suurempi sato verrokkeihin nähden.

kasvimaan-kesälannoitus

JuurivoimaTM -humusyhdistettä sisältävät Kekkilän mullat

Mullat ruukkuviljelyyn

Yhden kesän kasvaville kasveille, kuten yrtelle, vihanneksilla ja kesäkukille on tärkeää, että multa tulee nopeaa juurtumista ja tasaista veden saantia.

 • Luonnonmukainen Tomaattimulta on erityisesti parveke- ja ruukkuviljelyyn suunniteltu erikoismulta tomaateille.
 • Ruukkuviljelymulta, luonnonmukainen on parveke- ja ruukkuviljelyyn suunniteltu erikoismulta, joka sopii kaikkien kasvien kasvattamiseen.
 • Luonnonmukainen Yrttimulta puolestaan on erikoismulta, joka sopii käytettäväksi niin sisällä, parvekkeella kuin ruukkupuutarhassa.
 • Kesäkukkamulta on erikoismulta kukoistaviin kesäkukkaistuksiin. Mullan ilmava rakenne mahdollistaa kasvien nopean juurtumisen ja runsaan kukinnan
 • Luonnonmukainen kasvatussäkki on käytännöllisen muotoinen, istutusvalmis säkki parvekkeelle, pihalle ja kasvihuoneisiin. Se soveltuu hyvin vihanneksille ja yrteille

Mullat taimikasvatukseen

Pienet taimet hyötyvät juurtumista nopeuttavasta Juurivoimasta. Kekkilän taimikasvatuksen mullat auttavat onnistumaan taimikasvatuksessa.

 • Kylvömulta on kaikkiin siemenkylvöihin tarkoitettu erikoismulta.
 • Taimimulta on miedosti lannoitettu erikoismulta, joka soveltuu kaikkien pikkutaimien kasvatukseen ja pistokkaiden juurrutukseen
 • Luonnonmukainen kylvö- ja taimimulta on kaikkiin kylvöihin ja taimikasvatukseen tarkoitettu luomumulta.

Mullat eri kasveille ja kasviryhmille

 • Hortensiamulta on laadukas, erityisesti ruukuissa kasvatettaville hortensioille suunniteltu erikoismulta.
 • Havu- ja rodomulta on laadukas erikoismulta hapanta maata suosivien kasvien istuttamiseen
 • Perenna- ja ruusumulta on erikoismulta perennoiden, ruusujen ja muiden ravinteikkaassa maassa viihtyvien kasvien istuttamiseen ja uusien istutusalueiden perustamiseen
 • Puu- ja pensasmulta luo ihanteelliset olosuhteet puiden ja pensaiden juurtumiselle.
 • Katemulta puutarhanhoitoon on helppokäyttöinen katemulta uusille istutuksille ja koko pihan kevätkunnostukseen.

Kuinka hoidan hortensiaa kekkilä hortensiamulta

Etsi