Hyppää sisältöön

Vihreä keidas Viherlaatikkoon

Vehreän runsas viherkasviryhmä kutsuu luokseen hengittämään kasvien raikastamaa viidakkohenkeä. Viherlaatikkoon sommitellussa istutuksessa on moni-ilmeinen lehtikirjo ja paljon katseltavaa.

Värien ja muotojen yhdistelyä

Kasviryhmiin istutettavaksi kasveiksi kannattaa rohkeasti valita eri sävyisiä ja muotoisia viherkasveja huomioiden lajivaatimusten yhteensopivuus. Lajien valintaa voi tehdä rennolla otteella: jos jokin laji osoittautuu haastavaksi, sen voi korvata toisella. Valoisaan tai hajavaloisaan, paahteelta suojassa olevaan paikkaan sijoitettava istutus on helppohoitoinen, sillä vieretysten istutetut kasvit luovat toisiaan tukevan pienilmaston.

Reilun kokoisessa Kekkilä Viherlaatikossa kasvien hoito helpottuu, kun pienten ruukkujen yksittäiskastelulta vältytään. Tästä hyötyy sekä juurten hyvinvointi että kasveja ympäröivä ilmankosteus. Raikas, lehtevä ryhmä parantaa ja puhdistaa tehokkaasti huoneilmaa.

Kasvit vihreään keitaaseen

Viherlaatikkoon asetetuissa kasvituissa kiipeilee isoposliinikukka. Säleikön edustalle on istutettu vaalealehtiruotinen laikkuvehka, joka on yksi parhaimmista huoneilman puhdistajakasveista ja sitä hoidetaan kuten kirjovehkaa. Vehkan vierellä ryhmää värittää kaunislehtinen, heleä marmorimaija.

Vastapainoksi vierelle on istutettu tummasävyinen, kirjavalehtinen isomaija. Isomaijan edustaa raikastaa kovalehtinen palmusaniainen. Viherlaatikon reunaa pehmentävät alaspäin valuvat kirjavalehtinen posliinikukka ja hauska helmivillakko. Ryhmän vierelle omaan ruukkuunsa sijoitettu kookas köynnösvehka jatkaa vehreyden tuntua tilaan.

 

Miten teen istutuksen?

Viherlaatikon pohjalle levitetään 2 pussia eli 10 litraa Kekkilä Ruukkusoraa. Laatikko täytetään Kekkilä Viherkasvimullalla, jota tarvitaan noin 50 litraa. Laatikkoa täytettäessä ja istutettaessa mullan pinta saa jäädä muutaman sentin vajaaksi, jotta istutus pysyy siistinä kasteltaessa. Kasvit istutetaan tukevasti paikoilleen aloittaen taustakasveista.

Miten kastelen?

Sopiva kosteus kullekin lajille saadaan, kun runsaampaa kastelua vaativat lajit kastellaan niiden juurelle. Vehkan, maijojen ja saniaisen juurelta kosteus leviää mullassa sopivasti posliinikukille ja helmivillakolle. Viherlaatikon kyljissä olevat ilmareiät varmistavat osaltaan juuriston hapensaantia. Jos rei’istä näkyy tihkuvan kosteutta, on se merkki siitä, että pohjan vesitila on täynnä ja kasteluissa kannattaa pitää taukoa.

Ravinteita ja valoa

Istutusta lannoitetaan keväästä syksyyn Kekkilä Kukkaravinteella jokaisella kastelukerralla. Talvella kastelua vähennetään ja lannoitus lopetetaan. Pimeinä talvikuukausina kasviryhmälle annetaan lisävaloa Kekkilä Vihervalaisimella, jonka voi kiinnittää laatikkoon. Istutus nauttii ja piristyy suihkuttelusta. Keväisin istutuksen pintamultaa uusitaan tuoreella Kekkilä Viherkasvimullalla. Kasvit viihtyvät pitkään reilussa multatilassa, joten koko laatikon multa uusitaan vain 3 vuoden välein.

Näitä tarvitset

Etsi