Hyppää sisältöön

Helpot vinkit puutarhaan ja sisälle

Kasvien parissa on mukava puuhastella niin sisällä kuin ulkonakin. Poimi helpot vinkit joko omalle tai taloyhtiön pihalle ja nauti hyvin voivasta ja turvallisesta pihasta. Hoitamalla pihaa kauden mukaisesti kasvit voivat ja kasvavat hyvin. Löydä myös helpot vinkit, joilla somistat kotia kauden mukaan.

Hyvä, paha sammal!

Sammal nurmikossa johtuu huonoista kasvuolosuhteista ja tiivistyneestä pinnasta. Helposti sammaleesta pääsee eroon Kekkilän Sammalsyöjää käyttäen. Sammal ei kuitenkaa ole haitallista, vaan osa toivoo pihalleen lisää vihreää sammalmattoa.

Lue lisää

Samettinen siirtonurmikko päivässä!

Kaunis ja tuuhea nurmikko on pihan kauniste. Helpoiten loihdit nurmikon valmiilla siirtonurmirullilla. Kun asennat siirtonurmen huolella, nurmikko juurtuu hyvin ja jatkaa vehreää kasvuaan.

Lue lisää

Kesän kasteluvinkit

Kastelun määrään voi parhaiten vaikuttaa valitsemalla pihan tai parvekkeen olosuhteisiin parhaiten soveltuvia kasvilajeja. Hyvällä kasvivalinnalla vältyt kastelun suhteen monelta vaivalta. Jopa erittäin kuiviin ja aurinkoisiin olosuhteisiin on olemassa omat lajinsa. Lue kesän kasteluvinkit.

Helpot ideat jokaiseen kauteen

Tee kurpitsalyhty!

Kurpitsalyhtyjen kaivertaminen on sekä helppoa että hauskaa. Tee yhdessä lasten kanssa, siitä tulee kaksin verroin hauskempaa! Koristele kurpitsat ja luo jännittävä hehku sisäänkäynnille tai puutarhaan tänä syksynä.

Lue lisää

Nauti puutarhasta kesän lopuksi – järjestä syysjuhlat!

Kesä kääntyy syksyyn ja on aika juhlistaa kulunutta kesää puutarhassa. Ripusta valoja ja laita kynttilöitä luomaan tunnelmaa ja korista pöytä puutarhan antimilla. Iso kasa vilttejä lämmittää puutarhajuhlien vieraita.

Lue lisää

Nauti turvallisesta, jäättömästä pihasta koko talven

Lumi ja jää luovat suurimmat haasteet suomalaisten pihoilla puutarhakauden ulkopuolella. Liukkauden ennaltaehkäisyyn ja torjuntaan on nyt ympäristöystävälliset vaihtoehdot. Jääsulat ovat nimesä mukaan jään muodostumisen ennaltaehkäisyyn ja jään sulattamiseen tarkoitettuja valmisteita. Yhdessä Hiekoitus- ja puutarhamurskeen kanssa käytettynä jääsulat torjuvat liukkauden luonnollisesti.

Etsi