Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Aarnipeikonlehti

Monstera adansonii

Aarnipeikonlehti Aarnipeikonlehti

Sirokokoinen, köynnöstävä aarnipeikonlehti omaa sydämen muotoiset lehdet, joissa on runsaasti reikiä. Kasvi on kotoisin Etelä- ja Väli-Amerikan alueelta, jossa se kasvaa trooppisissa metsissä perennana. Kasvutapa on köynnöstävä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-40 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Aarnipeikonlehti Aarnipeikonlehti

Huonekasvina aarnipeikonlehti kasvaa suhteellisen nopeasti, mutta pysyy kuitenkin ruukkukasvatuksessa sopivan kompaktina. Versot voivat ylettyä muutamien metrien mittaiseksi. Aarnipeikonlehti onkin oivallinen kasvi kookkaisiin amppeleihin tai ruukkuihin esimerkiksi hyllyille, joista sen versot voivat laskeutua rennosti alaspäin. Kasvin voi myös ohjata ja tukea kasvamaan seinää pitkin, mutta versot on tuettava. Se kykenee kuitenkin tarttumaan kookoksella päällystettyyn tukikeppiin.

Istuta aarnipeikonlehti multaan, Viherkasvisoraan tai vehkakasveille tyypilliseen sekoitukseen, johon voi käyttää Kekkilän Viherkasvisoraa, Viherkasvimultaa ja Orkideamultaa. Kasvualustan on hyvä olla kosteutta sitova, mutta ilmava. Valitse kasvupaikaksi valoisa hajavalon paikka. Itä- ja länsi-ikkunan ääreltä löytyy usein aarnipeikonlehdelle valo-olosuhteiltaan sopiva kasvupaikka. Varjossa lehtiä kehittyy versoihin harvakseltaan ja kasvu on honteloa.

Kastele säännöllisesti, mutta anna pintamullan kuivahtaa kevyesti. Usein sopiva kasteluväli huonekasvina kasvavalle aarnipeikonlehdelle on kastella kasvi kerran viikossa.

Lannoita säännöllisesti Viherkasviravinteella. Ravinteiden puute näkyy heikkona kasvuna, mutta myös lehdet voivat kellertää. Vähennä lannoitusta talviajaksi. Talviaikaan voi aarnipeikonlehden kasteluveteen lisätä Kekkilän Merilevää. Mikäli tarjoat aarnipeikonlehdelle lisävaloa talviaikaan, voit lannoittaa kasvia läpi vuoden.

Aarnipeikonlehti sietää kuivaa huoneilmaa, mutta kiittää kosteammissa olosuhteissa kasvaessaan kasvattamalla kookkaampia ja tanakampia lehtiä. Sumuttelu ja suihkuttelu sopii siis aarnipeikonlehdelle.

Etsi