Hyppää sisältöön
Perennat

Hakoneheinä

(Hakonegräs)

Hakonechloa macra

Hakoneheinä Hakonechloa macra

Hakoneheinä on näyttävä heinämätäskasvi, joka kasvaa putousmaisesti. Monivuotisella heinällä on keltaiset lehdet, joissa on vihreitä raitoja. Kukinto on punaruskea röyhykukinto. Kasvin lehdet saavat syksyisin kauniin punertavan syysvärin.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Punainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hakoneheinä Hakonechloa macra

Sirolla hakoneheinällä on upeat, kaartuvat bambumaiset lehdet. Kasvin lehtien raidallisuus vaihtelee lajikkeesta riippuen. Hakoneheinä viihtyy ruukussa tai maahan istutettuna esimerkiksi reunuskasvina kivikoissa ja havukasviryhmissä. Tuuhea kasvusto kasvaa 30-60 cm korkeaksi. Kasvi kukkii elo-syyskuussa.

Hakoneheinä viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Hitaasti leviävä hakoneheinä ei siedä kuivumista eikä talvimärkyyttä. Aurinkoisella paikalla sen tulee saada riittävästi vettä. Kasvualustan tulee olla ravinteikas ja multava, hyvin salaojitettu ja hyvin vettä pidättävä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 20-40 cm.

Keväällä koko kasvin voi leikata alas. Juurakoiden väleihin voi levittää Kekkilä Puutarhamultaa tai kalkita kasvustot Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Lannoitetta annetaan myös heinäkuussa lisälannoituksena.

Hakoneheinää voi lisätä jakamalla keväällä.

Elo-syyskuussa hakoneheinät lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Kasvustot kannattaa suojata talveksi Talvisuojalla tai kuivilla lehdillä. Ruukuissa kasvatetut heinät voi viedä viileään kellariin talvehtimaan tai istuttaa ajoissa sulaan maahan talvehtimaan.

Etsi