Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Himalajanposliinikukka

Hoya linearis

Himalajanposliinikukka Himalajanposliinikukka

Himalajanposliinikukka on tyylikäs ja huomiota herättävä posliinikukka, ja sopii monenlaiseen miljööseen. Pitkät versot laskeutuvat alaspäin verhomaisesti, joten kasvi on mitä mainioin amppelikasvi tai laskeutumaan hyllyltä alaspäin. Lehdet ovat kapeat, vähän neulasmaiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-250 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Himalajanposliinikukka Himalajanposliinikukka

Himalajanposliinikukka on muiden posliinikukkien tapaan vähään tyytyvä, kestävä ja helppohoitoinen viherkasvi. Nuoren taimen juurtuminen vie tovin, jolloin kasvu on maltillista, mutta vauhtiin päästyään himalajanposliinikukka kasvattaa pitkää alaspäin laskeutuvaa versoa. Kukat ovat valkoiset ja miedosti tuoksuvat.

Himalajanposliinikukka eroaa muista posliinikukista siitä, että sen lehdet ovat pehmeät ja kapeat eivätkä kovat ja vahapintaiset. Hoidon suhteen se käyttäytyy kuitenkin samoin kuin muut posliinikukat. Himalajanposliinikukka kasvaa epifyyttinä eli päällyskasvina ja tarvitsee vettä läpäisevän ilmavan kasvualustan.

Istuta kasvi Kekkilä Kukkamultaan tai Kekkilä Viherkasvimultaan. Himalanposliinikukan voi myös istuttaa ilmavaan multaseokseen johon laittaa Kekkilä Kukkamultaa, Kekkilä Orkideamultaa ja Kekkilä Viherkasvisoraa.

Posliinikukat viihtyvät valoisalla hajavalon paikalla. Hieman varjoisammassakin paikassa selviävät, mutta kukkivat heikosti. Paahteessa voivat saada vioituksia ja kuivuvat, mutta hyvällä hoidolla posliinikukka menestyy myös eteläikkunalla.

Kastele posliinikukkaa noin viikon välein, mullan tulee kevyesti kuivahtaa kasteluiden välillä. Älä kastele liikaa, sillä multa ei saa olla koko ajan märkänä. Himalajanposliinikukalla on nimittäin melko herkät juuret. Kastele vasta, kun pintamulta on kuivunut. Vesimäärään ja kastelutarpeeseen vaikuttavat kasvatusolosuhteen lämpötila, ilmankosteus ja valon määrä.

Lannoita kasvukaudella kahden viikon välein Kekkilä Viherkasviravinteella. Vähennä talviaikaan lannoitusta, mutta voit antaa sen sijaan Kekkilä luonnonmukaista Merilevää. Himalajanposliinikukkaa voi kasvattaa tavallisessa huoneenlämmössä, mutta se sietää myös viileämpiä kasvuolosuhteita. Jos kasvatat himalajanposliinikukkaa viileässä, kastele kasvia vähemmän ja harvemmin.

Posliinikukat viihtyvät suhteellisen pienessä ruukussa eivätkä kaipaa vuosittaista uudelleen ruukutusta.

Himalajanposliinikukkaa voi lisätä pistokkaita juurruttamalla, mutta juurtuminen on hidasta ja vie useita viikkoja.

Etsi