Hyppää sisältöön
Koristepuut

Japaninvaahtera ’Garnet’

Acer palmatum

’Garnet’ lajikkeen lehdet ovat upeat tummanviininpunaiset, jotka syksyllä värittyvät loisteliaaseen punaiseen.

Japaninvaahterat ovat koristeellisia pikkupuita tai pensaita, jotka menestyvät suojaisilla paikoilla maan eteläosissa. Japaninvaahteraa voi myös kasvattaa ruukussa. ’Garnet’-lajikkeen lehdet ovat upeat tummanviininpunaiset, jotka syksyllä värittyvät loisteliaaseen punaiseen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Punainen

Kasvuvyöhyke:

I

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

’Garnet’ lajikkeen lehdet ovat upeat tummanviininpunaiset, jotka syksyllä värittyvät loisteliaaseen punaiseen.

Istuta japaninvaahtera suojaisalle kasvupaikalle, hiekansekaiseen multamaahan. Mullan tulee olla vettä läpäisevää ja kuohkeaa, mutta myös ravinteikasta. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istuta aurinkoiselle tai puolivarjoisalle paikalle. Kalkitse vuoden, parin välein Kekkilä Puutarhakalkilla.

Osa japaninvaahteroista kasvaa pystykasvuisena, mutta ’Garnet’in oksat kaartuvat rennosti sivuille ja alaspäin. Kasvutapa on leveä. Lajikkeella on voimakkaasti liuskoittuneet lehdet.

Japaninvaahterat ovat hidaskasvuisia ja pienikokoisia. Puu ei tarvitse välttämättä leikkausta, ja leikkausta on syytä välttää keväisin. Keväinen leikkaus voi aiheuttaa puun kuivumista. Kuivat ja kuolleet kohdat voi kuitenkin leikata milloin vain, mutta tuoreen puun leikkaus kannattaa tehdä vasta heinäkuun lopulta alkaen. Kalkitse noin kerran vuodessa.

Lannoita Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella keväällä ja syksyllä Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, joka edesauttaa kasvin valmistautumista talveen ja parantaa talvenkestoa.

Suojaa taimi jyrsijäverkoilla talveksi. Varsinkin kevättalven kantavan hangen aikaan jänikset kiertelevät japaninvaahteroita herkutteluaikein.

Japaninvaahtera ’Garnet’ alusta kannattaa kattaa kivi- tai koristekatteella. Näin puun tyvi on paljaana muista kasveista ja japaninvaahtera pääsee oikeuksiinsa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.