Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kääpiösamettikukka

Tagetes tenuifolia

kääpiösamettikukka

Sirokukkainen kääpiösamettikukka on kaunis lisä keittiöpuutarhassa, ruukkujen kukittajana tai kukkapenkkien reunuskasvina. Kasvutapa on tiivis ja pensasmainen. Pienet kukat ja lehdet ovat syötäviä. Kääpiösamettikukkaa kasvatetaan yksivuotisena kausikasvina.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40 cm cm

Värit:

Oranssi Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Kastelulannoite

kääpiösamettikukka

Kääpiösamettikukka on helppo kasvattaa siemenestä. Kylvä siemenet esikasvatukseen, hajakylvönä Kekkilän kylvö- ja taimimultaan ja anna kylvösten itää lämpimällä paikalla, noin 20-25 asteessa. Siirrä itämisen jälkeen valoon. Kouli taimet yksittäisiin taimiruukkuihin. Istuta karaisemisen jälkeen valoisalle kasvupaikalle. Käytä ruukuissa  Kesäkukkamultaa, viljelylaatikoissa ja keittiöpuutarhassa  Puutarhamultaa tai Viherkompostimultaa.

 

Lannoita Kastelulannoitteella säännöllisesti. Poista lakastuneet kukat, jotta kääpiösamettikukka muodostaa uusia kukkanuppuja ja kukkii ahkerasti siementen tuottamisen sijaan. Kukinta jatkuu pitkälle syksyyn.

Kukat ovat syötävät ja niissä on häivähdys sitrusmaista makua. Käytä salaateissa ja leivonnaisten päällä väriä tuomassa.

Etsi