Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Purppurarevonhäntä

(Grönamarant)

Amaranthus hybridus subsp. Cruentus

Purppurarevonhännän Amaranthus hybridus subsp. Cruentus kukinto Purppurarevonhäntä Amaranthus hybridus subsp. Cruentus

Purppurarevonhäntä on erikoinen ja komea kesäkukka, joka sopii suuriin ruukkuistutuksiin ja kukkapenkkeihin. Pystyt, vankat, valtikkamaiset, tumman verenpunaiset kukinnot ovat suurten, sammalenvihreiden lehtien yllä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-90 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Vihreät lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Purppurarevonhännän Amaranthus hybridus subsp. Cruentus kukinto Purppurarevonhäntä Amaranthus hybridus subsp. Cruentus

Purppurarevonhännät kasvavat lajikkeesta riippuen 30-90 cm korkeiksi. Ne ovat kasvutavaltaan reheviä ja pensasmaisia. Sammalenvihreät lehdet ovat ohuita ja leveän suikeita, kooltaan 2-8 cm. Kukinnot ovat kookkaita ja näyttäviä, 10-20 cm pitkiä tähkiä. Purppurarevonhännät kukkivat heinäkuusta ensimmäisiin pakkasiin asti. Viljarevonhännät eli meksikonrevonhännät (A. hybridus subsp. Hypochondriacus) ovat 40-100 cm korkeita, tummanpunakukkaisia revonhäntiä, jotka sopivat täytekasviksi kukkapenkkiin tai suuriin ruukkuihin. Niidenn syötävät, valkuaisainepitoiset siemenet voidaan korjata syksyllä ja käyttää kvinoan tapaan.

Purppurarevonhännät viihtyvät aurinkoisella, lämpimällä ja suojaisella kasvupaikalla. Ne viihtyvät runsasmultaisessa, ravinteikkaassa maassa. Sopiva multa ruukkuistutuksissa on Kekkilä Kesäkukkamulta, kukkapenkeissä kasvualustaa parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla ja Kekkilä Puutarhalannoitteella. Istutusväli on lajikkeesta riippuen 30-50 cm.

Purppurarevonhännät voi kasvattaa itse siemenistä tai käyttää puutarhamyymälöistä saatavia valmiita taimia.

Siemenet kylvetään maalis-huhtikuussa Kekkilä Kylvömultaan. Taimien kasvettua ne siirretään suurempiin ruukkuihin Kekkilä Taimimultaan ja niitä voi alkaa lannoittaa miedolla Kekkilä Kastelulannoite-liuoksella. Ulos kasvit siirretään kesäkuun puolella, kun ilmat ovat lämmenneet. Revonhännät ovat hallanarkoja.

Purppurarevonhännät kuluttavat paljon vettä ja ravinteita, joten niitä kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Purppurarevonhännät ovat kestäviä leikkokukkia. Ne myös kuivavat kauniisti.

Etsi