Perennoiden lannoittaminen

Perennat eli monivuotiset ruohovartiset kasvit kasvavat koko korkeuteensa juuristosta asti joka vuosi.

Perennapensas

Perennat tarvitsevat vahvan juuriston lisäksi voimavaroja kasvuunsa. Auringon ja veden lisäksi ravinteiden tarve on huomattava. Parhaiten perennojen kanssa onnistuu silloin, kun niiden luontaiset kasvuvaatimukset (viihtyvätkö ne auringossa tai varjossa, kosteassa tai kuivassa) on otettu huomioon jo kasvupaikkaa valittaessa.

Kasvupaikasta tulee paras mahdollinen silloin, kun siihen on lisätty sopiva multa. Useimmat puutarhan perennat viihtyvät erinomaisesti ravinteikkaassa Kekkilä Perenna- ja ruusumullassa, jossa on runsaasti kaliumia ja fosforia. Kuivan paikan kivikkokasveille erikoismultaa voi keventää sekoittamalla siihen Kekkilä Hiekoitus- ja puutarhamursketta.

Miten lannoitan perennoja istuttamisen yhteydessä?

Perenna- ja ruusumulta tai Puutarhamulta on valmiiksi kalkittu ja lannoitettu perennoille sopivalla lannoitteella. Eritysesti kalkkia suosiville kasveille istutusalueelle voi hyvin lisätä Kekkilä Puutarhakalkkia. Mullan ravinteet riittävt alkukasvuun, noin kuukauden tarpeiksi. Sen jälkeen tehdään joko kesälannoitus Kevätlannoitteella tai keskikesällä istutetuille kasveille syyslannoitus Kekkilä Syyslannoiteella.

Perennojen lannoittaminen