Hyppää sisältöön
Perennat

Pronssisara

(Bronsstarr)

Carex comans

Pronssisara Carex comans

Pronssisara on ikivihreä, monivuotinen koristeheinä. Sen lehdistö on kauniin punaruskea läpi vuoden. Kasvi sopii syvämultaisiin kivikoihin, perenna- ja havuryhmiin sekä ruukkuistutuksiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-60 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pronssisara Carex comans

Pystykasvuinen ja kapealehtinen pronssisara on helppohoitoinen perenna. Sen lehdet kaartuvat kauniisti ja se tuo ilmavuutta ja keveyttä niin ruukku- kuin perennaistutuksiin. Kasvi kasvaa 20-60 cm korkeaksi lajikkeesta riippuen. Lajikkeissa on myös vihreä- ja sinivihreälehtisiä muotoja.

Se viihtyy paahteisella, aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Sen kasvualustan tulee olla hyvin vettä läpäisevä ja runsasmultainen. Kasvukaudella kasvualusta saa olla kostea, mutta talvea kohti kuivahko, jotta pronssisara talvehtisi paremmin. Kasvualustan paksuus tulee olla 20-40 cm. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Ruukkuistutuksissa käytetään Kekkilä Kesäkukkamulta. Istutusväli on 30 cm.

Kasvi on helppohoitoinen. Kasvi kalkitaan keväällä Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kasvusto myös leikataan keväällä, jos se ei ole talvehtinut hyvin.

Kasvukaudella etenkin ruukkuistutuksissa kastellaan säännöllisesti. Ruukkuistutuksia lannoitetaan kerran viikossa Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Kasvi talvehtii kukkapenkissä, jos kasvualusta on läpäisevä ja kuivahko. Talvehtimista voi varmistaa lannoittamalla kasvia elo-syyskuussa Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella ja maan jäädyttyä suojaamalla juuristoalue Kekkilä Talvisuojalla.

Etsi