Hyppää sisältöön

Kekkilä Kestävä+ mullat

Kestävistä raaka-aineista valmistettu turpeeton multa.

Kekkilä Kasvumulta Kestävä+

Kasvumulta Kestävä+ on ympäristöä säästävistä uusiutuvista ja kestävistä raaka-aineista valmistettu turpeeton multa. Kasvumulta Kestävä+ on käyttövalmis ja sopii kaikille kasveille kotona ja puutarhassa.

Kestävä multaKoot: 10 L ja 40 L

  • Ruukkukukat ja viherkasvit
  • Taimikasvatus ja pistokkaat
  • Parveke- ja viljelylaatikot
  • Kasvihuone ja kasvimaa
  • Koko puutarhaan

+ Kestävät raaka-aineet Kasvusammalesta, viherkompostista ja puukuiduista valmistettu turpeeton multa. ​
+ Ei jätettä Käytetty multa sopii maanparannukseen puutarhassa. Vie pakkaus muovinkeräykseen.
+ Helppo onnistua Ilmava ja helposti kasteltava multa kaikille kasveille.​
+ Kestävään arkeen Valitse uusiutuva ja kierrätetty, säästät luonnonvaroja.

100% turpeeton

turpeeton iconi

Muutamia vuosia sitten aloimme Kekkilässä suunnitella turvevähennettyjä kasvualustoja. Ensimmäisenä valmistui Kekkilä Viherkompostimulta, joka on sekoitus laadukasta kasviperäistä kompostia ja kasvusammalta. Jatkumona saamme nyt esitellä ensimmäisen 100 % turpeettoman mullan – Kekkilä Kestävä+ Kasvumullan. 

Tuotekehitysprosessi on vaatinut raaka-aineiden etsimistä, erilaisia reseptikokeiluja, useita kasvatuskokeita, laboratoriotestejä sekä tuotantomenetelmien tutkimista. Lopulta kaikki palaset osuivat kohdalleen, ja saimme luotua toimivat menetelmät. 

VIHERKOMPOSTI (TM) on kasviperäistä maanparannuskompostia, ja se valmistetaan Kekkilän kompostointilaitoksella erilaisesta kasviperäisestä
puutarhajätteestä, kuten haravoiduista lehdistä huolellisesti lämpökompostoimalla. Viherkompostissa ei ole turvetta.

KASVUSAMMAL on puhdas, turvallinen ja luonnollinen kotimainen lähiraaka-aine, ja se uusiutuu nopeasti. Kasvusammal pidättää runsaasti kosteutta ja vähentää näin kastelun tarvetta.

PUUKUITU on erilaisesta ylijäämäpuusta haketettua tai hierrettyä luonnollista kasvualustamateriaalia, joka tekee mullasta ilmavan ja juurten kehittymiselle ihanteellisen.

PUUNKUORIKOMPOSTI on ympäristöä säästävä ja nopeasti uusiutuva kotimainen kiertotalousraaka-aine. Se lisää kasvualustaan sekä rakennetta että ilmatilaa, kompostin maan mikrobitoimintaa parantavaa vaikutusta unohtamatta. 

Valmistettu kierrätysmuovista ja 100% kierrätettävä

Olemme sitoutuneet tavoitteeseen, että vuoteen 2030 mennessä 80 % koko Kekkilä-BVB:n pakkausten materiaaleista on kierrätettyjä.

Kierrätys iconi80 % tavoitteemme on realistinen myös multasäkkien osalta, vaikka ne ovat vaatineet enemmän kehitystyötä tuotantomenetelmien suhteen. Työ on kannattanut, sillä uuden Kestävä+-sarjan pakkausmuoveista nyt yli 90 % on kierrätettyä materiaalia. Pakkauksen osalta, sen ympäristöystävällisyyden lisäksi, on tärkeää, että se on kestävä ja säilyttää tuotteen laadun kaikissa sääolosuhteissa.

Kaikki Kekkilän pakkaukset ovat 100 % kierrätyskelpoisia. Muovin materiaalisymboli on aina painettuna pakkauksiin. Multasäkin sisäpuoli on harmaa, jotta kierrätys onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Muita Kekkilän multia

Puutarhamulta

Sopii kaikille pihan kasveille

Ruukkuviljelymulta luonnonmukainen

Upeat kukat ja maukas sato

Viherkasvimulta

Kaikkien viherkasvien koti

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.