Hyppää sisältöön
Yrtit ja vihannekset

Patiokurkku

(Gurka)

Cucumis sativus

Patiokurkku Cucumis sativus

Patiokurkut ovat kasvihuonekurkun hillittykasvuisia lajikkeita, jotka soveltuvat ruukkukasvatukseen parvekkeelle, terassille tai kesäkeittiöön. Kurkut ovat 20 cm pituisia, tummanvihreitä ja ne käytetään normaalin tuorekurkun tapaan.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

90-150 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Patiokurkku Cucumis sativus

Patiokurkut kasvavat köynnöstävästi 90- 150 cm korkeiksi. Ne voidaan istuttaa noin 10-15 litran ruukkuun tai viljelylaatikkoon. Versot tuetaan säleikköön tai muuhun tukeen.

Patiokurkku viihtyy muiden kurkkujen tapaan lämpimällä, valoisalla ja suojaisella kasvupaikalla. Ne kasvavat hyvin osittaisessa auringonpaisteessa, mutta paahteisella paikalla kurkun vedentarve ylittää usein sen saannin ja kasvi läkähtyy. Patiokurkku viihtyy ilmavassa, ravinteikkaassa, hyvin vettä pidättävässä ja puhtaassa kasvualustassa. Ruukkuihin ja astioihin käytetään aina tuoretta, uutta multaa. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 50 cm välein.

Patiokurkkua voidaan kasvattaa siemenistä tai valmiiksi kasvatetuista taimista, joita löytyy puutarhamyymälöistä keväisin. Siemenet kylvetään Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan esikasvatukseen 2-3 viikkoa ennen ulos istuttamista. Suoraan kasvupaikalla ne voidaan kylvää, kun maan lämpötila on 12 astetta. Kurkku on kylmänarka, joten säiden pitää lämmetä kunnolla ennen taimien ulosistuttamista. Jos ilma viilenee kesäkuun puolella, kasvustot kannattaa suojata esimerkiksi hallaharsoin. Patiokurkun kasvatusaika kylvöstä sadonkorjuuseen on noin 53 vuorokautta.

Patiokurkku tarvitsee kasvaakseen paljon vettä, lämpöä ja ravinteita. Ruukuissa kasvavien kurkkujen multa ei saa päästä kuivumaan kokonaan. Kesäkukkamulta sisältää kastelukiteitä, jotka helpottavat kosteuden tasaisuutta. Kasteluveden mukana kurkulle annetaan Kekkilä Kastelulannoitetta säännöllisesti.

Etsi