Hyppää sisältöön

Väritä kesäsi kukilla – Valkoinen unelma

Sommittele kesäkukilla tunnelmia. Valkoinen unelma syntyy erilaisten valkoisten kukkien sinfoniasta.

Miten olisi uudenlainen ilme terassille tai parvekkeelle tulevaksi kesäksi? Kesäkukkaruukkuja yhdistelemällä on helppo saada näyttäviä ja kauniita kokonaisuuksia. Istuta erikokoisiin ruukkuihin tai laatikoihin yhtä tai kahta lajia kesäkukkia, ja asettele ne sopivin etäisyyksin esimerkiksi terassin portaille tai parvekkeen päätyyn. Pienemmässä tilassa sommitelman voi tehdä vaikkapa yhteen ruukkuun. Valkoinen unelma syntyy erilaisten valkoisten kukkien sinfoniasta.

Valkoinen unelma

Tyylikäs ja moderni ilme synty helposti valkoisen ja vihreän liitosta. Vaaleissa väreissä kesäkukkien yhdistely toimii erityisen hyvin. Sujauta sekaan myös tuoksuva kukka, kuten tässä valkoinen jaloruusu tai laventeli. Valkoisissa ja vaaleissa ruukuissa pintakuviot tulevat esille erityisen hyvin.

valkoinen unelma kesäkukilla

Kukkavinkkejä valkoiseen istutukseen

 • Riippapetunioiden, Petunia uudet lajikkeet ovat tiiviskasvuisia patiopetunioita, tässä hennon limenvihreällä sävyllä.
 • Koristetupakan, Nicotiana tiukumaisten kukkien miellyttävä tuoksu voimakkainta illalla ja kostealla ilmalla.
 • Istuta keväällä muratit, Hedera ja syksyn tullen vaihda kesäkukat kauden ajankohtaisiin kasveihin.
 • Ihana valkoinen sirokesäkynttilä, Gaura lindheimeri keventää istutusten ilmettä ja sopii matalampien kasvien joukkoon tuomaan ilmavuutta.
 • Hienolehtinen ja siro amppeliharso, Gypsophila muralis on ilmeeltään ihanan hempeä.
 • Kestävä ja kaunis, valkoinen härmesalvia, Salvia farinacea sopii monenlaisiiin kasvuoloihin aurinkoisesta puolivarjoon.
 • Koristeheinät, kuten nuokkusara tai ihana valkokirjava oshimansara sopivat hyvin
riippapetunia valkoiset kesäkukat

Riippapetunia, Petunia

koristetupakka valkoiset kesäkukat

Koristetupakka, Nicotiana

muratti valkoiset kesäkukat

Muratti, Hedera

valkoinen unelma sirokesäkynttilä

Sirokesäkynttilä, Gaura lindheimeri

Sommitteluvinkkejä valkoisille kukille

Kun valitset vain yhtä väriä tai sen lähisävyjä, lopputuloksista tulee mukavan sopusointuinen. Värien harmonia luo yhtenäisen ilmeen vaikka kasvilajeja olisi runsaamminkin. Myös ruukkujen yhtenäisellä värimaailmalla tähän pystyy vaikuttamaan, kokonaisuus on mielenkiintoisempi jos kaikki eivät ole samanlaisia.

Yhdistele kesäkukkiin heiniä ja muita kasveja, jotka eivät kuki vaan koreilevat pelkillä lehdillään. Ne rauhoittavat sommitelmaa ja tuovat esiin muiden kasvien parhaita puolia.

 

amppeliharso kesäkukka

Amppeliharso, Gypsophila muralis

härmesalvia kesäkukka

Härmesalvia, Salvia farinacea

valkoinen unelma kesäkukilla

Aurinkoon vai varjoon?

Kannattaa varmistaa, että valitut kasvit viihtyvät paikan kasvuolosuhteissa, oli se sitten aurinkoinen tai hieman varjoisempi.

Ruukkujen paikkojen päättäminen auttaa näkemään, millaisissa oloissa viihtyviä kasveja lähtee myymälästä etsimään: Varjoisalle paikalle ei kannata istuttaa valoisan paikan kasveja tai toisinpäin. Lasitetun parvekkeen paahteessa pärjäävät aivan eri lajit kuin portailla talon varjossa.

Kesäkukat kasvavat nopeasti ja käyttävät runsaasti vettä ja ravinteita.

Miksi valita Kekkilän Kesäkukkamulta?

 1. Kesäkukkamulta on suunniteltu kesäkukkaistutusten hoitoa helpottamaan. Erikoismullan resepti on pitkän tuotekehityksen tulosta.
 2. Kevytrakenteinen ja ilmava Kesäkukkamulta sisältää vettä varastoivia kastelukiteitä ja pitkävaikutteista lannoitetta turvaamaan kasvua koko kesän ajaksi.
 3. Kastelukiteet vapauttavat vettä hitaasti kasvien käyttöön ja pidentävät siten niiden kasteluväliä. Kiteet ovat myrkyttömiä ja luonnollisesti hajoavia.
 4. Mullan pitkävaikutteinen lannoite takaa tasaisen peruskasvun. Ravinteet ovat hidasliukoisessa muodossa ja ne vapautuvat kasvien käyttöön vähitellen kosteuden ja lämpötilan vaikutuksesta.
 5. Jos haluat varmista runsaan kukinnan ja rehevän kasvun, kannattaa joka kastelukerralla tai 1-2 krt viikossa käyttää Kesäkukkaravinnetta.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.