Hyppää sisältöön

Kunnosta perennapenkki

Keväällä uuden kasvun käynnistyttyä perennapenkki voi näyttää apealta rikkaruohojen vallatessa alaa. Lue vinkit, miten saat piristettyä penkkiä ja perennat kukoistamaan.

Aina perennapenkkiä ei tarvitse perustaa uudelleen, vaan väsähtäneen alueen voi helposti piristää mieleisekseen. Kunnosta perennapenkki uuteen loistoonsa lisäämällä vanhojen kasvien lomaan uusia istutuksia ja jopa yksivuotisia kesäkukkia.

Aloita näistä kysymyksistä:

  • Onko perennapenkissä talvivaurioita, joita voi paikata uusilla taimilla?
  • Tarvitseeko tiivistä kasvustoja jakaa?
  • Onko jokin ajankohta, jolloin toivoisit lisää kukintaa?
  • Haluatko lisätä lempiväriäsi pihalle?
  • Minkälaiset kasvuolosuhteet paikalla on? Tarvitsetko aurinkoisen paikan kukkijoita vai varjopaikan kukoistajia?

Perennapenkkiä kannattaa täydentää mieleisillään kasveilla. Mieti onko jokin ajankohta johon kaipaat lisää kukintaa?

Mikä multa perennoille?

Uusiin perennaistutuksiin sopii Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Se on erikoismulta monivuotisten kukkivien kasvien istuttamiseen. Multa sisältää monipuolisen lannoituksen kasvuunlähtöön, ravinteikasta kompostia ja Juurivoima-humusyhdistettä.

 

Inspiraatiota perennaisutuksiin

Valitsemalla kasveja, jotka kukkivat eri aikaan, saat kukkaloistoa penkkiin koko kesäksi. Istutuksessa kannattaa huomioida myös kasvin tarvitsema valon- ja vedenmäärä. Kekkilän Kasvikirjastosta voit hakea kasveja kukinnan ajankohdan, värin, valon tarpeen ja veden tarpeen  mukaan.

Alkukesällä kukkivia perennoja

Tarhapioni Paeonia x festiva vaaleanpunainen kukka

Keskikesän perennoja

Tarhapäivänliljoista löytyy upeita värivaihtoehtoja

Loppukesällä kukkivia perennoita

Tähkäkellopeippi on kaunis loppukesän kukkija.

Istutuskate

Lannoittava kate istutusalueiden viimeistelyyn

Piristä perennapenkki Istutuskatteella

Saat sistin pennan kukkapenkkiin levittämällä Kekkilä Istutuskatetta kasvien juurelle. Istutuskate on lannoittava kate, joka helpottaa kasvien kasvua. Se sekä estää rikkakasvien itämistä, että antaa ravinteita perennoille. Kate myös Vvähentää veden haihtumista ja maanpinnan liettymistä.

Levitä Kekkilä Istutuskatetta 3-7 cm kerroksena multapinnan päälle. Kasvien juurelle sekä puiden runkojen tyvelle katetta laitetaan vain ohut kerros.

Kekkilä Istutuskate on lannoittava kate niin uusille istutuksille kuin vanhojen penkkien elinvoiman lisäämiseen.

Vinkki!

Kanttaamalla saat selkeyttä ja helppohoitoisuutta istutusalueille. Kanttaaminen tarkoittaa nurmikon ja istutusalueen reunan leikkaamista haluttuun muotoon. Leikatut nurmikonpalat voi kääntää paikalleen nurinpäin maatumaan tai kompostoida.
Työ tehdään kerran pari kaudessa, keväällä ja keskikesällä. Välineeksi käy lapio, tai suoria reunoja leikatessa voi käyttää tarkoitukseen sopivaa kanttausrautaa.

Etsi